Despre „Europa cetăţenilor, Anul european al cetăţenilor – 2013”, la Colegiul Pedagogic

 

     O nouă concretizare a parteneriatului dintre Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, și Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”.

     Cadre didactice ale Facultăţii au avut o întâlnire cu elevii claselor a XII-a, ocazie cu care a fost promovată oferta educaţională.

     Totodată, la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa, în cadrul programelor derulate în Săptămâna „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, s-a desfăşurat activitatea „Europa cetăţenilor, Anul european al cetăţenilor – 2013”,consacrată drepturilor care decurg din statutul de cetăţean al UE.

     Activitatea, dedicată elevilor din clasele a IX-a A şi a IX-a B,  a fost susținută de asist.univ.dr. Mihaela Ştefania Ivănescu, care le-a vorbit elevilor despre statele Uniunii Europene, evoluția acestei organizații în timp, precum și despre cetățenia europeană.

     Tinerii au realizat, în cadrul acestui workshop, care sunt drepturile şi îndatoririle lor în calitate de cetăţeni români, dar şi europeni, prin jocuri interactive, au adresat întrebări, concluzionând faptul că este important ca tinerii să aibă în Europa o educaţie de calitate. De asemenea, ei au aflat că au dreptul la iniţiativă şi au responsabilitatea de a acţiona ca cetăţeni informați ai României şi Europei.

     Profesorul de istorie Cristina Gîlă, care a organizat această întâlnire, a propus implicarea elevilor și în alte asemenea activități, care să le lărgească orizonturile cu privire la Uniunea Europeană.